Loading ...
Skip to content Skip to footer

BIOGRAFIJA

Biografija

ZAKAJ MI LJUDJE ZAUPAJO?

Sem celostni terapevt z dolgoletnimi strokovnimi znanji in izkušnjami. Izobraževal sem se v Indiji, Evropi in na Tajskem. Sem pooblaščeni predavatelj šole PVA Ayurvedic School v Indiji, ajurvedski terapevt, terapevt tajske masaže, refleksne masaže stopal in dlani ter svetovalec indijske astrologije djotiš.

Sproščanje
99%
TERAPIJA
87%
STROKOVNOST
100%

Rodil sem se leta 1972 v Vukovarju na Hrvaškem, v družini s tradicijo na področju zdravja in športa. Že od malih nog sem se v vsakdanjem življenju srečeval s skrbjo za zdravje in lepoto, ki izvirata od znotraj. Ves čas sem bil v stiku z vrhunskimi športniki ter vpijal znanja in veščine, kako športnika s pomočjo psihofizičnih priprav usmeriti k vrhunskim dosežkom. Najbolj me je pritegnila vrsta masaže, ki jo je izvajal oče – višji fizioterapevt.

Poleg tega so me že zgodaj zaznamovale knjige z medicinsko vsebino in že takrat sem si zaželel, da bi nekega dne tudi sam postal terapevt. Ob polnoletnosti, bilo je leta 1990 v Vukovarju, me je oče začel poučevati o osnovah klasičnih terapevtskih masažnih tehnik po lastni metodi DOCCO. Po preselitvi na Obalo sva skupaj z bratom Zoranom od leta 1993 vodila fitnes center v Izoli. Na ta način sem nabiral izkušnje bodisi kot trener bodisi kot maser. Dve leti kasneje sem na pobudo žene Katjuše začel delati v fizioterapiji zdravilišča Krka Strunjan. Ob delu sem se izobraževal pri profesorju Konforti kot terapevt za ročno limfno drenažo in refleksologijo, za zen shiatsu terapevta pa pri dr. Urški Lunder.

Po letu dni izobraževanj sem nadaljeval z delom v Termah Palace Portorož. Medtem sem opravil izobraževanje za terapevta tajske masaže ter refleksno masažo stopal in dlani v templju Wat Po v Bangkoku. Leta 1997 je mojo bodočo poklicno pot zakoličila knjiga o ajurvedi, ki sem jo dobil v dar od žene. Po številnih izobraževanjih, raziskovanjih in izkušnjah na področju masažnih tehnik sem pri proučevanju ajurvede dokončno spoznal to vedo o življenju, ki mi je bolj kot vse druge do tedaj ponudila odgovore na vprašanja, kako ostati zdrav oziroma kako pomagati ohraniti zdravje na najbolj celosten način. Ajurveda je z večtisočletnimi znanji neprecenljive vrednosti, ki človeka spremljajo v vseh njegovih pojavnih oblikah in ga učijo, kako doseže sožitje s samim seboj in okoljem, zaznamovala tudi mojo terapevtsko pot. Leto 2002 je bilo prelomnica v mojem poklicnem življenju. Začel sem delati samostojno, hkrati pa sem sodeloval s centri kot zunanji sodelavec.

Leto kasneje se je začelo moje veliko izobraževalno potovanje, ki me je vodilo v Keralo – indijsko zibelko ajurvede. Pridobljena znanja še vedno dopolnjujem z rednimi stiki z ajurvedskimi zdravniki in aktivnimi raziskovanji v raznih priznanih zdraviliščih. Leta 2007 sem v Indiji opravil državni izpit za ajurvedskega terapevta. Leta 2009 sem se vpisal na akademijo za transpersonalno psihoterapijo v Ljubljani in s študijem oplemenitil že pridobljena ajurvedska znanja. Vse našteto bogati mojo zakladnico znanja, s katerim lahko pomagam povprečnemu Evropejcu, ujetemu v razmere trdega potrošništva in hektičnega ritma vsakdanjega življenja, polnega fizičnih in mentalnih rutin, da lažje prepoznava in preprečuje samouničevalne razvade in navade. Če ste v življenju prispeli do trenutka, ko vas lastni ukoreninjeni način življenja ovira in siromaši vašo empatijo in ljubezen do samega sebe, soljudi in sveta okrog sebe, če ste izgubljeni v tisoč in enem instant receptu ali “fast food” ponudbi v tem ali onem mediju, če ne zaupate agresivnim in nenaravnim tehnikam zdravljenja, se prepustite 4000 let stari vedi o življenju – ajurvedi, ki vam jo bom približal na različne načine. Globoka intuicija in čut za sočloveka sta združila ajurvedo in indijsko astrologijo – djotiš, s katero prinaša svetlobo v nova stanja zavesti človeka.

Od očeta sem podedoval čut za pomoč drugim, ko si ne morejo pomagati sami. Podedoval sem željo po znanju, občutku za dotik in človeško telo ter močno intuicijo pri zaznavanju morebitnih odstopanj. Z ženo in sinovoma živim v Ankaranu. V prostem času se ukvarjam z različnimi dejavnostmi, ki mi krepijo telo in duha: igram v gledališču, izražam se skozi pisano besedo, rišem, fotografiram in vadim jogo, obenem sem aktiven pri različnih humanitarnih projektih. Morda boste ob obisku pri meni tudi vi začutili podobno, kot je občutila ena od avtoric svetovnih uspešnic zbirke Lonely Planet: ”Vse moje negativne misli zbežijo daleč stran. Prav zares, vse misli izginejo. In to so, brez vsakršnega dvoma, nebesa.”

Goran Dokić, ajurvedski terapevt

Zadovoljne stranke

MNENJA ZADOVOLJNIH STRANK

Od nekdaj sem občudovala ljudi, ki obvladajo, kar počnejo. Goran je eden od njih. Odlikuje ga talent, ki ga je z učenjem in delom izpilil do popolnosti. Razvil se je v »virtuoza« na področju razumevanja delovanja človeškega telesa, zlasti mišično-skeletnega sistema, kar pa ne bi bilo mogoče brez njegove nadarjenosti. Spoznala sem ga po priporočilu prijateljice v obdobju, ko ženska doživi iniciacijo – po porodu. Začel me je uravnotežati in harmonizirati fizično, poznalo pa se je na mentalnem, duhovnem in čustvenem nivoju. Ne takoj – počasi, kot se procesa zdravljenja najbolj zaveda ajurveda. Včasih se povsem prepustim njegovi masaži, pogosto pa se med njo pogovarjava. V pogovoru se razgalijo Goranovo zavedanje, ki je na zavidljivo visoki ravni, poznavanje različnih področij ter razumevanje človeka in sveta. Menda je v življenju tako, da če si rešil enega človeka, si rešil cel svet. Goran me je gotovo na neki način rešil. V tej luči, dragi Goran, je moja hvaležnost neizmerna. Moj poklon vašemu talentu, delu, ki ga srčno opravljate – vam.

Karin

Goran je človek, ki zdravi z dotikom in besedo. Ko vidiš, da te nekdo posluša in ti že iz srčnega utripa lahko zazna neravnovesje v telesu, veš da si v pravih rokah. Skozi dolgoletne izkušnje in pridobljeno znanje je razvil celostni pristop zdravljenja, ki vključuje odpravo bolečin skozi vzpostavitev harmonije v telesu, duši in umu. Njegova umirjenost, čut za sočloveka in profesionalen odnos vzpostavi takojšnje zaupanje.Hvala ti za tvoj zdravilen dotik, energijo ter mir, ki mi ga daš po tvoji masaži.

Maca

Zdi se mi kot, da sem programirana, da na mesec dni potrebujem Goranovo masažo. Odkar to redno počnem nimam težav s hrbtenico in na splošno sem zdrava, saj mi sprosti vse blokade v telesu. Goran že na pulzu ko se uležem začuti moje težave in jih omili, oziroma odstrani. .Ker on vsakega pacienta začuti.

Patrisa

Po prvem obisku si je po dolgem času moje telo, duša in um oddahnilo. Bil je krasen občutek. Nato se je skozi leta potrjevalo: znanje, izkušnje, občutek za človeka, pa profesionalni odnos. Ne prodajati lažna upanja. Podati prave informacije v taki meri, da človek sam lahko vzame zase, kar potrebuje (želi). Tudi masaža brez besed mi je vsakič pomagala olajšati um, dušo in telo. Na žalost ne za dolgo, kajti moje življenje je bilo občasno zelo stresno. Takrat sem večkrat obiskala masaže in (“naj potrkam”) ohranila zdravje in prisebnost. Goran je z besedo prižgal in usmeril začetek mojega razmišljanja, ki me je pripeljal do tega, da ozavestim kako svoje prepričanje. Ob večjih težavah je z razgovorom pomagal tudi mojemu sinu. Zaradi mojih izkušenj ga je obiskalo že veliko mojih bližnjih. Kdor je želel sprejeti dobro, je to dobil.

Blanka

Skoraj mesečno imam manjše ali večje bolečine v predelu hrbtenice. V križu ali vratnem delu.
Težave mi uspešno odpravi prav Goran.

Andrej Lovšin

Zakaj hodit k tebi….., hm ker čutis katere mišice oz kateri del telesa potrebujejo tvoje roke…..brez ene besede….the best or nothing.

Luka

Goran ni le odličen terapevt, je tudi odličen poslušalec. Najde rešitev, zna podati iskren nasvet in te usmerjati na pravo pot.5x maraton, 1x polovični Ironman in gremo naprej…hvala Goran 

Isabel

Oseba katera mi je pomagala,ko si sama nisem znala.nikoli ne bom pozabila pomoci,pogovora in se enega pogovora….od tiste terapije  na zivljenje gledam drugace in ga jemljem drugace.Pomagal mi je tudi pri problemu s hcerko.K njemu hodim na masaze in nasvete o zdravlju.Hvala… Gogi.

Tanja V.

Moje težave z zdravjem so se pričele že pri rosnih 20-tih letih. Zaradi študija in dela za računalnikom sem se naslednja 4 leta borila s pogostimi in močnimi glavoboli in bolečinami v hrbtu, pri čemer sem si znala pomagati le s protibolečinskimi tabletami. Ker sem se zavedala, da zdravila le omilijo posledice, ne pa razlogov bolečin, sem pričela poizvedovati, kako si lahko pomagam drugače. Prišla sem do zaključka, da potrebujem strokovno pomoč pri ojačanju in “popravilu” mišic, vezi in ravnotežja v telesu, zato sem poiskala najboljšega terapevta na Obali, Gorana Dokića in pričela izvajati vaje za hrbtenico. Po 6 letih sem redna zadovoljna stranka, saj vem, da je potrebno za svoje zdravje in telo skrbeti celo leto na pravi, naravni način.

Stranka

Goran je že v otroštvu odkril svoje poslanstvo in talent. Ker svojo prakso opravlja z žarom, predanostjo ín z odlično strokovno podkovanim znamnjem, so izvrstni rezultati na dlani. Odkar to vem, se zatekam samo k njemu po terapevtsko pomoč in doslej mu je še vedno uspelo … Goran bravo,  hvala ti in deluj tako blagodejno še naprej!

Kristina M.

Ker Goran ve, da človek ni samo telo. S svojimi rokami pomaga predvsem telesu, s svojo rahločutno direktnostjo in realnimi nasveti pa pomaga duši.

M. V. 

Gorana sem spoznala, ko sem za poroko dobila bon za  masažo. Zame je to bilo dejansko življenjsko darilo, za katerega sem hvaležna že dolga leta. Masaža je kombinacija popolne sprostitve, obnovitve in pregleda telesa. Najbolj pomembno je to, da začutiš da Goran dela zelo profesionalno ter s srcem in predanostjo. Velikokrat je pomagal in dobro svetoval tudi moji hčerki, ki je aktivna športnica. Goranu popolnoma zaupam in cenim njegovo znanje, spretnost in visoko mero občutka za sočloveka na telesni in duhovni ravni.Hvala Goran!

Elena iz Kopra

pridem, ko je kriza…ko kaj zaškripa v kolenu ker zadevo rešiš in me pomiriš…me skuliraš..enostavno ti zaupam

Mojca

Ker je človek,  ki se pomika s svetlobo k svetlobi. Ker slisi govorico duše in telesa. Ker je v svoji moči neomajen in hkrati  blag. Ker z znanjem in človečnostjo prebuja potencial zdravja v nas. Predvsem pa,  ker je neskočcno radoveden, učljiv in ima smisel za humor.

M.

…Prije svega cijenim, poštujem vas trud i zalaganje. Puno ste mi pomogli po pitanju mog problema sa kralježnicom.U vas imam veliko povjerenje…osječam se sigurno…Hvala vam:)

Dragica

Ko se odločiš prvič obiskat Gorana in ga še ne poznaš, upaš, da bo obisk koristil. Ko greš naslednjič, pa veš, da bo sigurno koristilo. Vrhunski maser in terapevt širokega znanja. Kar ti svetuje, ima tudi utemeljeno razlago. In potem si rečeš “pa to je to. Kako mi je dobro razložil, kako mi je dobro svetoval…” Zame je pač fantastičen. Hvala Goran.

Vladimir

Dragi Goran.

Hvala ti za tvojo strokovnost, kompleksen pogled na težave sočloveka in umirjen pristop. Zaupam tvojim izkušnjam, znanju in vsakič znova, ko pridem k tebi čutim olajšanje in vem, da sem v varnih rokah.

Blanka

Vesela sem, da sem prejela darilni bon za Ayur masažo in s tem sta se prekrižale najine poti. Mnogo let preizkušam marsikaj, da uravnovesim moj energijski center. Tvoj prijem je vrhunski in s tvojo pomočjo sta moje telo in duša ponovno harmonizirana, stres in vse tegobe vsakdanjika pozabim ob tvojem pozitivnem pristopu in masaži, saj smatram, da se prilagodiš potrebam posameznika – skratka od tebe grem prerojena in polna pozitivne energije. S tvojo dobro voljo in pozitivno pomirjujočo energijo si bom še vedno privoščila popolno razvajanje!!!

Ana

Gorana sem spoznala v zelo kritičnem obdobju svojega življenja, ko zaradi izkušenj nisem nikomur zaupala. Z njegovimi tehnikami v pogovoru sem se začela zavedati nezavednih vsebin in se soočati z njimi. Ni bilo lahko, vendar me je ob pravem času spodbudil, da sem podrla nekoristno in začela graditi čisto nov temelj. Pri njemu cenim najbolj to, da ohranja profesionalni odnos, komunikacija z njim je čista, brez manupulacije, kar je v današnjem svetu neprecenljivo. K njemu se vračam za to, ker vem, da mi bo ob pravem času pokazal zrcalo in me pustil, da sama gradim svoje življenje na osebnih zmagah in porazih, ki pa so postali del mojega življenja in le postaja do tega, da dojamem lekcije, ki me naredijo boljšega človeka. Oba s partnerjem redno obiskujeva njegove masaže in le te jemljeva  kot del skrbi zase. Poskusila sva tudi druge masaže, vendar se čuti, da Goran to dela s srcem in mu ni vseeno v kakšnem stanju bo človek odšel od njega.

Olga & Viktor

…pri Goranu se počutim dobro in sproščeno že 17 let. Pomaga mi fizično in čustveno. Tudi hčerka je zelo zadovoljna saj ga kot športnica potrebuje pri fizičnih naporih. Osebno se le pri njemu sprostim.

Tamara

BIOGRAFIJA – Ayur Masaže, Terapije, Svetovanje, Izobraževanje, Ayurvedski izdelki;